2013. március 13., szerda

Projekt #3 Antik&Vintage Bútorraktár 2013. február 14.-24.

In Retrospective:

Jópár hónapja terveztük ezt a projektet, igazából már októberben a Gyerek pop up alatt eldöntöttük, hogy
aminek mi is szívesen hódolunk szabadidőnkben (DIY illetve kipi kopi bútorok boostolása kis festékréteggel, csiszolás itt ott)  ahhoz szolgáltathatnánk egy projekt keretein belül alapanyagot a hozzánk hasonló kezdő szakiknak :) illetve jó lenne ha Budapesten a felújított paraszti bútorok is elérhetőek lennének, nem csak  az elegáns ámde általában borsos árú sötétbarna stílbútorok és nem kellene az ország legszélsőbb szegleteibe utazni egy reményteljes fogásért....

Szóval agyunk egyik hátsó szegletében elraktároztuk a gondolatot, hogyha túléljük a karácsonyi hajtást és boltot, akkor február közpére összeszervezünk egy Bútorraktárat, ahol a kisebbtől a nagyobb darabokig lesznek berendezési tárgyak, tükrök asztalkák tekintélyes ruhásszekrények, ebédlő asztalok, képkeretek fogasok előszobafalak szánkók silécek, déd és nagyanyáink konyhai cuccai szóval minden...

Jártunk többször is vidéken, térdig hóban a szántóföldeken kutyákkal rohangáltunk, pajtákban kotorásztunk és jókat ettünk. Csülkös bablevest hozzá pálinkát- nem keveset.. Kellett is mert januárban olyan farkasordító hideg volt az északi országrészben meg pláne, hogy a tejet majdnem kilóra adták.

Nyitás előtt pár nappal már tökélyre fejlesztettük a kampóval és tili tolival való bútormozgatást. Megállapítottuk, hogy ki a legerősebb hármunk közül és bár  mindhárman elég vékony dongájú nőszemélyek vagyunk, kis segítséggel ugyan de mindent mi mozgattunk a helyükre. Volt izomláz, nyakhúzódás és hátfájás egy kevés, de megállapítottuk hogyha a sors úgy hozza a korábbiak alapján nemcsak eladólányoknak de rakodómunkásnak is elmehetnénk.

Az máig rejtély, hogy a teletömött showroom hogyan tisztult ki a nyitás napjára, többnyire Miovác Marcinak köszönhetjük és varázskezének illetve képzeletének, hogy a tér egészen új ruhába öltözött. Pár óra leforgása alatt lett egy csodásan hangulatos kártyaszalonunk az elmaradhatatlan zongorával, kártyaasztallal...




paraszti konyhánk ahol sok vásásrlónk felsóhajtott ki ki gyerekkoráról mesélt, ki a nagyszüleiről őrzött emlékképeit idézte...lett egy Alkimísta laborunk ahol ásványokból sikerült kikísérletezni az aranycsinálás mikéntjét, és társalgónk is kettő.

Vicces tapasztalat, hogy mivel számunkra fontos, minden boltunknak legyen hangulata, illata tapintása behoztuk személyes tárgyainkat, általában modern darabok voltak. A látogatók nagy zöme ezeket is meg akarta venni bár ugye antik bútorraktárnak volt meghírdetve és a tárgyainkról többnyire lerítt hogy elég mai darabok.....

A toplistas élén holtversenyben: 
1. Kriszti női cipő formájú Manolo Blanik cipőkanala 
 Andi David A. Carter: 600 Black Spots pop up könyve (legalább 25öt el tudtam volna belőle adni)
2.a Room szerkesztőségéből származó mennyezetet pásztázó gipszmacska
3. és porcelán madarak ki tudja honnan.

Itt pattant ki a gondolat, hogy a jövőbeni boltokban minden eladó legyen, a berendezés is
hátha valaki bio arckrémet keres majd nálunk és végül hazatér egy ipari varrógéppel. :)

A nyitvatartás alatt nagyon élveztük, hogy minden este 8 után elővettük a lélekmelegítőnket és beültünk a kártyaszalonban megbeszélni az aznapiakat és egy egy érdekes párbeszédet ami a vásárlókkal zajlott. Aki zárás után jött be- mert ez is gyakran megtörténik- néha enyhe pálinkagőzt érezhetett az előtérben - de ezt inkább a kutya hidegnek tudható be mint idült alkoholizmusunknak :)



Mindig hihetetlenül érdekes tapasztalat elbeszélgetni a hozzánk ellátogatókkal, és  mivel nagyon szeretjük megismerni a hozzánk betérőket szívesen esztmecserézünk a témáról, benyomásokról.
A bútorboltba sok idősebb korosztálybeli is betért ( a témából kifolyólag) és csodálatos időutazásra vittek minket is- többek között megtudtuk hogyan is NEM néz ki egy káposztagyalú illetve pontosan hogyan működik egy Mángorló és hogy a mozsárlapát az inkább morzsalapát.

Nagyon büszkék vagyunk, hogy ilyen szuper közönségünk van, hogy rengetegen jönnek a régi boltokból  és hogy minden bolt kapcsán egy új téma kedvelőit ismerhetjük meg. Köszönjük Nektek!!!







Lassan nyit a ruhabolt is és a fejünkben a tavasszal együtt zsongnak az új projektek....






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése