2013. május 9., csütörtök

Városi Bringások Pop Up Boltja: - Brooks England


A Brooks 1880 óta gyárt nyergeket és leírjuk a bájos anekdotát azok számára, akik még nem ismerik a legendás történetet: 
1878-ban J.B. Brooks lovának halála után kerékpárt kért kölcsön egy barátjától. Kényelmetlennek találta a nyerget, ezért úgy döntött: kerékpárnyereg-gyártásba kezd. Annyira jól sikerült neki ez a vállalkozás, hogy cége máig is létezik, sőt, az egyik legnépszerűbb modelljüket, a B17-et már a századforduló óta gyártják (a képen látható, nálunk is kapható, akár almazöldben vagy sárgában is).

Mi a jó az évszázados technológiával készült nehéz, sérülékeny és recsegő-ropogó nyergekben?

Kényelmesek és szépek. Olyanok, mint egy jó minőségű, bőrből készült kesztyű, táska vagy cipő. Ezt első ránézésre nehéz elhinni, az új nyergek kemények, mintha vastag kartonból készültek volna, az első pár kilométeren folyamatosan az az érzésünk, mintha ezt nem emberi fenéknek tervezték volna.
Pedig csak egy kis türelem és pár letekert kilométer szükségeltetik ahhoz, hogy átvegye hátsónk formáját (szó szerint), és kínzópadból egy kényelmes fotellé váljon. Ezután már csak esőtől huzattal, repedésektől kenőccsel kell óvni és egy életen át kitart.
A Brooks ezenkívül táskákat, szerszámkészletet, markolatot, bandázst és egyéb apróságokat is gyárt. Termékeik bőrből, vászonból és fémből készülnek, strapabíróak és elsősorban gyönyörűek.

infó: Kún Ákos






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése